torsdag 29 november 2012

30 000 negativ från Lövqvists Foto - del 5

Fler roliga bilder passerar när glasplåtarna i snabb takt rengöres och återförpackas i kartonger medan vi planerar för ett digitaliseringsprojekt. Vi hoppas att ni därute skall kunna hjälpa oss med uppgifter om människor och miljöer på bilderna.


Huges fotbollslag år 1938, till exempel. Vilka spelade i laget då? Och vilken fotbollsplan är det? Klicka på bilden för att se den större!


En kändis minsann. Gösta "Snoddas" Nordgren på besök (i Bomhus?). Men vem är beundrarinnan som bjuder på kaffe och smyger armen om Snoddas axlar? 


Komsumbilen med personal i mars 1939. I bakgrunden syns konsumbutiken i Kastsjö. Huset lär finnas kvar än i dag. Det gör förmodligen inte bilen ...

2 kommentarer:

 1. Huset finns kvar, det är Din Bostad f.d.Realia som äger den nu. Korsnäs personalvadelning höll till där under ett antal år innan de flyttade till huvudkontoret 2003-2004. Även tjänstemannafacken höll till i den bygganden.

  Hans Wahlbom arkivarie på Korsnäs

  SvaraRadera
 2. Bilden på fotbollslaget publicerades i Gefle Dagblad och resulterade i följande artikel:
  "Det gick snabbt att få svar på vilka som fanns med på bilden av IK Huges fotbollslag från 1938 som vi publicerade i söndags. Sten-Inge Nyberg ringde och berättade att hans pappa och farbror var med i laget och att han kunde namnge alla grabbarna.
  – Jaha, så du har en bild där namnen står?
  – Nej, jag minns vad de hette.
  Sten-Inge var bara en liten parvel då, men han brukade få följa med på både träningar och matcher och lärde känna farbröderna. Oavsett om det var fotboll, bandy eller ishockey.
  Men ändå... det var nästan 75 år sedan. Inte dåligt att minnas alltihop.
  Sten-Inge spelade för övrigt själv för Huge i alla tre sporterna när han hade åldern inne.
  Här är laget med start från vänster i övre raden: Sture Nyberg (Sten-Inges farbror), Ingvar ”Dunker” Karlsson, Birger Andersson, Bengt ”Salle” Sahlström, Sten Nyberg (pappa), Yrje Forsling, Göte Sundqvist, ”Laddis” Pettersson och lagledaren Viktor ”Lill-Pecka” Sjöqvist.
  Och så de tre längst fram: Nils Eriksson, Einar ”Korven” Hellström och Aldor Fernström.
  Tack också till Margareta Fernström som kände igen sin far. Och till Anders Eriksson, Hugegrabben som blev GIF:are."

  SvaraRadera