tisdag 13 november 2012

10 000 glasplåtar från Lövqvists Foto - del 3

Nu håller vi på att rengöra glasplåtarna innan vi kan skanna och registrera materialet. En del motiv ser vi i alla fall när negativen passerar under borstarna. Och vi vill gärna ge ett smakprov på vad samlingen innehåller för bilder.


En ung man som skickligt balanserar på enhjulning och en liten kille från Mackmyra som visar upp Frälsningarméns barntidning "Den unge soldaten". Två av alla personer som finns i Albin Lövqvists fotosamling.


Ett musicerande sällskap i "Föreningshuset, januari 1948", som påskriften på fotokuvertet lyder. Vilket föreningshus? Och vem är personerna på bilden. Det skulle vi jättegärna vilja veta!


Elsie och Martin skall tydligen gifta sig - och vi får vara med på möhippan. Det är februari 1945 och humöret verkar vara på topp! Vad kul det vore att få höra någon av tjejerna som var med berätta vad som hände se'n!

3 kommentarer:

 1. Föreningshuset på bilden med orkester är Korsnäs föreningshus i Bomhus som för övrigt monterades ned i Korsnäs Dalarna strax utanför Falun. Det flyttades till Bomhus i och med sågverket flyttades ned till Bomhus och återinvigdes 1899. Huset är i Korsnäs ägo, men jag har ingen uppgift på vilka som spelar. Men det fanns något som hette Korsnäsverkens orkester, kan vara de som är på bilden. mvh. Hans Wahlbom arkivarie på Korsnäs AB

  SvaraRadera
 2. Hej Hans!
  Roligt att Du hittat in till vår blogg om samlingarna på Länsmuseet! Stort tack för informationen om Korsnäs föreningshus i Bomhus! Mycket spännande att få reda på. Många fler intressanta bilder kommer att dyka upp framöver. Välkommen att titta in igen :-)
  Bästa Hälsningar
  Dan Lorén, Länsmuseet Gävleborg

  SvaraRadera
 3. Den unga soldaten.

  pojken på bilden bodde i Bäck Valbo
  och heter BO SKOGLUND.

  mvh Runis

  SvaraRadera