lördag 15 december 2012

30 000 negativ från Lövqvists Foto - del 7

Nu har vi rengjort alla negativkuvert som finns i samlingen och förpackat dom i 56 (!) flyttkartonger. Vart dessa flyttkartonger är på väg för att bli digitaliserade och tillgängliggjorda kommer vi att berätta i början av nästa år ...


Bland de 30 000 negativen finns porträtt på många människor som stått framför Albin Lövqvists kamera. Kända och okända personer. Dom flesta förmodligen boende i Bomhus.


Edvin Björkman från Kastet, till exempel - med sina fioler i januari 1950. Spelade Edvin fiol - eller byggde han fioler? Kanske togs fotot inför Edvins 50-årsdag i mars; han var jämnårig med seklet.


En del bomhusmiljöer från förr finns också i den här fantastiska samlingen från Lövqvists Foto. Som det här huset. Är det måhända någon som känner igen det? Låt oss få veta i så fall! (Klicka på bilden för att se den större.)

1 kommentar:

  1. Edvin Björkman byggde fioler på sin fritid. Han spelade inte själv. Han hade en son, Rune Björkman, som var en skicklig violinist. Edvin arbetade på sågen som traversförare

    SvaraRadera